Viru taksopeatused saab endale Tulika takso

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulika takso.
Tulika takso. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus annab Viru tänava ja Viru väljaku taksopeatused rendile avaliku enampakkumise võitjale AS-le Tulika Takso.

Kokku 155 ruutmeetri suuruse pindalaga Viru tänava ja Viru väljaku taksopeatused hõlmavad Tulika taksod aastaks, makstes selle eest üüri 21 000 krooni kuus.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli märkis, et uute taksopeatuste loomine olemasolevaid likvideerimata vähendab liikluskoormust ja tagab häireteta liiklemise vanalinnas.

«Paraku sõidavad taksod tihti klientide leidmiseks ringi vanalinna liikluseks avatud piirkonnas, põhjustades seejuures ebaloomulikku suurt liikluskoormust ning häirides ka tavasõidukite ja jalakäijate liiklust,» tõdes Mutli.

Tema sõnul luuakse konkreetsele ettevõttele üürile antud taksopeatustega eeldus korrektsemaks taksoteenuseks, sest seal ei saa taksoteenust osutada anonüümne taksojuht. «Taksojuhi isikustamine ja anonüümsuse vähendamine on parimad mõjutusvahendid taksoteenuse usaldusväärsuse ja kvaliteedi tõstmiseks.»

Avalik konkurss teiste vanalinna tänavate taksopeatuste rendile andmiseks tunnistati nurjunuks, sest tähtajaks ei laekunud ühtegi pakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles