Ivo Parbus istus täna kesklinna valitsuse nõuniku toolile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus
Ivo Parbus Foto: Pm

Pikka aega Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunikuna töötanud ning pistise andmises kahtlustatav Ivo Parbus töötab tänasest kesklinnavalitsuse avalike suhete nõunikuna.


Parbus ütles Postimees.ee`le, et jätkab sellel ametikohal Madis Salumi tööd ning loodab seda võimalikult hästi teha. Parbus on varem avalikke suhteid juhtinud nii Mustamäel kui kesklinnas, mistõttu ta enda sõnul tunneb seda ametit hästi.

«Linnavalitsusse tagasiminek oleks taas põhjustanud liigset huvi minu tagasihoidliku isiku vastu,» vastas Parbus küsimusele, miks ta oma vanasse ametisse tagasi minna ei soovinud. «Arvan, et mõistlikum on, kui teen siin kesklinna valitsuses tööd, mida ma oskan ja mille suhtes ei ole võimalik algatada mingeid kahtlustusi ega näidata üles ebatervet huvi.»

Pistiseskandaali kohta ütles ta, et las need asjad kerivad omasoodu. Kesklinnas on tema jaoks uus päev ja vana töö. Täpsemalt ei olnud ta nõus kommenteerima, millises staadiumis on pistisekahtlustuse menetlemine. Asjaga tegeleb Põhja ringkonnaprokuratuur.

«Ma ei taha selles küsimuses teha mingeid avaldusi,» kinnitas Parbus.

Siiani kesklinnavalitsuse avalike suhete nõunikuna töötanud Madis Salum läks eile pensionile. Parbuse sõnul oli ta seda juba ammu plaaninud, et oma elu vähe teisiti korraldada.

«Aitäh talle selle eest, et ta mulle koha vabaks tegi,» märkis Parbus. «Eile võtsin sõbralikult tema asjad üle. Ta on tubli tööd teinud, loodan sama väärikalt jätkata.»

Pistise võtmises kahtlustatavana viibis Parbus pool aastat vahi all ning pääses jälle vabadusse 3. juunil Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kadri Välingu määruse alusel. Seejärel võttis Parbus palgata puhkust ning oli mõnda aega ka haiguslehel.

Kaitsepolitsei kahtlustuse järgi sai Parbus abilinnapea nõunikuna töötades rohkem kui 130 000 krooni pistist nii sularahas kui kinkekaartidena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles