Masu viis viadukti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi tee tulevane viadukt üle Tartu maantee.
Peterburi tee tulevane viadukt üle Tartu maantee. Foto: K-Projekt.

Ülemiste liiklussõlme suurejoonelise ümberehituse esialgne kava nägi ette kahe viadukti rajamist, kuid masu on teinud oma töö ning praeguse projekti järgi ehitatakse välja vaid üks viadukt üle Tartu maantee.


Esialgu K-Projektis välja töötatud lahenduse järgi pidi üks viadukt suunama autoliikluse Peterburi teelt üle Tartu maantee ning teine viadukt pidi kulgema Filtri tee kandis üle raudtee ning jõudma välja Järvevana teele.

Tallinna kommunaalameti projektijuht Janne Teder kinnitas, et just see teine viadukt jaab Ülemiste liiklussõlme esimeses etapis ehitamata ning selle asemele rajatakse raudtee alla tunnel. Ta lisas, et mõlemad viaduktid on tegelikult projekteeritud ning ka heakskiidu saanud. Lihtsalt ühe ehitamine lükkub esialgu edasi ning jääb ootama Euroopa Liidu järgmisi rahasüste.

Ülemiste liiklussõlme ümberehitamine on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) koostatud välisrahastusega investeeringute kavas sees. Eelmisel nädalal kinnitas ka Tallinna linnavaolikogu linna osalemise selles projektis.

Teder ütles, et liiklussõlme rekonstrueerimine 2010. - 2013. aastal läheb maksma miljard krooni, millest välisrahastus moodustaks 750 miljonit ning linn ise peab oma eelarvest leidma 250 miljonit krooni. Sellele lisandub projektiga seotud lisafinantseering ligikaudu 267 miljonit krooni, mis jaguneb samale ajavahemikule.

Tederi sõnul ei ole välisraha veel konkreetselt olemas. Augusti lõpus esitas linnavalitsus alles MKM-le vastva taotluse. Kui suures osas see rahuldatakse, ei ole esialgu teda.

«See ei tähenda iseendast veel midagi, et Ülemiste liiklussõlme ümberehitamine on välisrahastusega investeeringute kavas sees,» märkis Teder. «Kavast võib selle ka välja võtta ning kavas saab ka rahanumbreid muuta.»

Praegu koostab K-Projekt Ülemiste liiklussõlme projekti. See peab valmima järgmise aasta veebruaris. Tõenäoliselt juba tänavu algab ehitushangete ettevalmistamine ning kui kõik sujub, siis tuleval aastal läheb ehitamine lahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles