Savisaar: valimisliidud ei kanna vastutust valijate ees

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles täna valimiskonverentsil, et  valimisliitudele hääle andjad peavad teadma, et tegelikult toetatakse tundmatuid inimesi, kelle vastutus kestab vaid 18. oktoobrini.

«Valimisliit saab endale lubada seda luksust, et nelja aasta pärast muudetakse jälle nime ning kustutatakse ühe liigutusega kogu senine vastutus,» märkis Savisaar.

Saviaare sõnul üritatakse rääkida üleüldisest usaldamatusest parteide vastu. «Vaadake, kes seda juttu räägivad – ikka needsamad, kes ise on usalduse kaotanud, kelle poliitika on pankrotti jõudnud,» ütles ta.

Savisaare sõnul tõestas Indrek Tarand Euroopa Parlamendi valimistel, et parempoolsed parteid ja nende satelliidid on ajanud ebausaldusväärset poliitikat ning tekitanud Eesti erakonnamaastiku kohale tohutu osooniaugu, mille läbi need parteid ka ise kannatasid.

«Nö Tarandi juures «käinud» hääled ei tule parempoolsetele tagasi,» ütles Savisaar.

Savisaar ütles, et Keskerakond läheb neil valimistel oma nime all välja suurima arvu nimekirjadega.

Keskerakonna esimees ütles, et kohalike valimiste võtmeküsimuseks on majanduse kriisist väljatoomine, maksupoliitika ümberkorraldamine ja uute töökohtade loomine.

«Meie konkurendid püüavad taandada neid valimisi harjumuspäraselt vanadele vastuoludele, rahvustevaheliste pingete üleskruvimisele ja niinimetatud vene küsimusele. Kellel on õigus, seda peab ütlema valija,» lõpetas Savisaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles