Tüli Tallinna Kammerorkestri ümber kogub tuure

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kammerorkester.
Tallinna Kammerorkester. Foto: Peeter Sirge / Postimees

Tüli Tallinna Kammerorkestri administratsiooni ja orkestrantide vahel jätkub ning pillimehed arvavad, et probleemid lahendaks vaid orkestri valitud kunstiline juht.

Tallinna Filharmoonia juhtkond valis välja orkestri tulevased kunstilised juhid, kuid juriidiliselt pole Tallinna Kammerorkestrit hetkel olemas, juulis lõppesid orkestrantidel töölepingud, 20. septembril korraldatakse orkestri moodustamiseks konkurss, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Konflikt, mis kulmineerus eesti parimate keelpillimängijate töötuks jäämisega, tõstatab küsimused orkestrantide õigusest kaasa rääkida kunstiliste otsuste langetamisel.

Etendusasutuse seadus näeb ette, et etendusasutuse loomingulist tegevust kavandab ja hindab loomenõukogu, kuhu lisaks direktorile ja loomingulisele juhile kuuluvad ka loominguliste töötajate esindajad. Filharmoonia loomingulised töötajad väidavad, et neid on kaasa rääkimise võimalusest ilma jäetud.

Kammerorkestri 1993. aastal loonud Tõnu Kaljuste hinnangul peaks juhtkond otsustama, kas edaspidi soovitakse kasutada üksikuid muusikuid või aastatega kujunenud orkestrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles