Tallinn hakkab vähekindlustatud peredele maksma kooliminekutoetust

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abituriendid viimas esimese klassi õpilasi aulasse.
Abituriendid viimas esimese klassi õpilasi aulasse. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu otsustas täna hakata maksma toimetulekutoetust saavate peredele alates septembrist laste koolimineku puhul täiendavalt 500 krooni toetust.

Kooliminekutoetust makstakse kuni 19-aastastele (kaasa arvatud) lastele, kes õpivad üldharidus- või kutseõppeasutuses ning kes pärinevad toimetulekutoetust saavast perest, teatas linnavolikogu pressiesindaja

Seda summat ei saa vaid need toimetulekuraskustega perede lapsed, kelle esmakordset kooliminekut toetab Tallinn juba niikuinii 5000 krooniga.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul hakkab Tallinn maksma uut toetust seetõttu, et riik lõpetas kuni 19-aastastele üld- või kutseharidust omandavatele lastele koolimineku toetuse maksmise.

Toetuse maksmiseks selle õppeaasta algul taotleb Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet linnavalitsuse reservfondist 250 000 krooni. Edaspidi planeeritakse vastavad summad juba linnaeelarvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles