Lennusadama eskiis on valmis, käib projekteerimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki koopia hakkab paiknema Tallinnas lennusadama vesilennukite angaaris.
Lennuki koopia hakkab paiknema Tallinnas lennusadama vesilennukite angaaris. Foto: Peeter Langivits

Meremuuseumi direktori Urmas Dreseni sõnul on Lennusadama uuendamise ideelahendus valmis ning projekteerimine juba käib, kuid pilte, kuidas kogu ala tulevikus välja nägema hakkab, lubas ta näidata alles septembri lõpus.


Nii Lennusadama ideelahenduse kui projekteerimise hanke võitis arhitektuuribüroo KOKO Arhitektid, kus praegu käib juba vilgas projekteerimistöö. Avalikkusele lubas Dresen sadamaala tulevast väljanägemist näidata tõenäoliselt 22. septembril vesilennukite angaaris.

Dresen ütles, et Lennusadama ümberkujundamine läheb kokku maksma 188 miljonit krooni, millest umbes 144 miljonit peab katma euroraha. Selle saaamiseks tuleb aga Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) esitada täistaotluste pakett. Tõenäoliselt toimub see järgmise aasta veebruaris. Eeltaotluse on EAS rahuldanud. See tähendab, et põhimõtteline nõusolek vajaliku investeeringu saamiseks on olemas.

Kõige mahukamaks kujuneb vesilennukite angaaride renoveerimine. Peale selle tuleb aga korda teha sadam oma kaidega ning kogu angaare ümbritsev ala.

Praegu on linnavalitsuses menetlemisel Lennusadama ja endise Patarei vangla ala detailplaneering, mida koostab K-Projekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles