Tallinnas on supiköökide klientide arv kahekordistunud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supiköök.
Supiköök. Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas on aastaga kahekordistunud nende inimeste hulk, kes saavad oma toidu supiköökidest.

Toimetulekutoetuse taotlejate arv on aga suurenenud kolm korda ning sügiseks prognoositakse nende arvu veelgi suuremat kasvu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Meil käib väga palju inimesi, kolm korda rohkem kui tavaliselt,» rääkis päästearmee sotsiaaltöö juht Inge Ojala-Pihloja. «Kui me enne tegelesime ainult kodututega, siis nüüd on ka inimesi, kes ei tule oma pensioniga välja ja on lastega peresid, kes käivad söömas.»

Lisaks toiduabile pakub päästearmee võimalust pesta, puhtaid riideid, kohapeal saab lehti ja raamatuid lugeda ning telerit vaadata, sotsiaaltöötajad annavad nõu ja aitavad vormistada dokumente.

Tallinnas kasutab sarnaste supiköökide teenuseid täna 250 inimest, toimetulekutoetust saab 1700 peret, sügiseks oodatakse nende numbrite mitmekordistumist.

«Ja kui me nüüd võtame seda, et need esimesed suured koondamised algasid eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses, siis sügisel on see aeg käes, kus nad ei saa ka töötukindlustushüvitist ja jääb neile ainult töötu abiraha, mis on ca 1000 krooni,» nentis Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti hoolekandeosakonna juhataja Uku Torjus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles