IRL tahab tallinlaste kodud maamaksust vabastada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Tarum.
Matti Tarum. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liit tõstatab Tallinna volikogus taas küsimuse tallinlaste kodude all oleva maa vabastamiseks maamaksust.


«Seni tõrkus linnavolikogus võimutsev Keskerakond toetamast IRL-i ettepanekut ettekäändel, et seadus seda ei võimalda,» sõnas Tallinna volikogu IRL fraktsiooni esimees Matti Tarum. «Juunikuus Toompeal vastu võetud seadusemuudatuse kohaselt on linnavolikogul nüüd täielik õigus kodualust elamumaad mitte maksustada - muidugi, kui selleks on olemas poliitiline tahe.»

Tarum meenutas, et pooleteise aasta eest maamaksu hüppeliselt tõstes tõid linnavõimud põhjenduseks vajaduse ehitada välja pealinna kanalisatsioonivõrk. «Täna on ehitustööd tervelt 500 miljoni krooni võrra odavnenud, mis annab võimaluse maamaksu kui mitte kaotada, siis vähemalt alandada see 2007. aasta tasemele,» märkis Tarum.

«Et isegi seda pole tehtud, näitab paljuräägitud keskerakondliku hoolivuse ühekülgsust. Kuigivõrd hoolitakse neist, kes majutatud munitsipaalmajadesse, kuid omaenda kodud üles ehitanud põlistallinlaste mured on praeguste linnajuhtide jaoks täiesti ükskõik,» lisas ta.

Tarumi arvates on eriti kurb, et tänasele linnavalitsusele on võõrad mitte ainult koduomanike mured maamaksuarvete tasumisel, vaid ka koduomanike poolt kantavad väärtused. «Kodu tähendab palju enamat kui eluaset - kodu on hingerahu, elutahte, mälestuste, armastuse ja turvalisuse allikas,» lausus Tarum. «Kodu maksustamine on sügavalt ebaeetiline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles