Ivo Parbus pikendas veelgi oma palgata puhkust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus.
Ivo Parbus. Foto: Raigo Pajula.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunik Ivo Parbus ei ole endiselt tööle ilmunud, kuna ta pikendas oma täna lõppema pidanud palgata puhkust veel nädala võrra 7. septembrini.

Aas ütles BNSile, et praegu ei ole endiselt selge, mis saab Parbusest edasi pärast seda, kui ta on tööle ilmunud. Tema sõnul on praegu vara öelda, kas ta jätkab Parbusega töösuhet või mitte, enne soovib Aas Parbusega rääkida.

Abilinnapea sõnul ei ole ta Parbusega pärast tema vahi alt vabanemist näost-näkku kohtunud ning nad on vaid telefoni teel vestelnud.

«Viimati palus ta mult palgata puhkuse pikendamist ja ma võimaldasin talle seda,» sõnas Aas.

Juriidilisi takistusi juuni alguses vahi alt vabanenud Parbuse tööl jätkamiseks ei ole, kuna uurijad ei ole teinud kohtule taotlust Parbus kohtueelse menetluse ajaks töölt kõrvaldada.

Pistise võtmises kahtlustatavana ligi pool aastat vahi all viibinud Tallinna linnaametnik Ivo Parbus pääses 3. juuni hommikul Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kadri Välingu määruse alusel vabaks. Tööle mees ei ilmunud, kuna võttis algul palgata puhkust ning läks seejärel haiguslehele.

Parbuse töövõimetusleht lõppes 17. juulil ning seejärel võttis mees poolte kokkuleppel tasustamata puhkust, mis pidi kestma 3. augustini. Seejärel pikendas ta seda veel kaks nädalat 17. augustini ning tähtaja möödumisel veel kaks nädalat kuni 31. augustini.

Kaitsepolitsei on varem avaldanud, et kahtlustuse kohaselt sai Tallinna abilinnapea nõunik Parbus pistist üle 130 000 krooni nii sularahas kui kinkekaartidena.

Vastutasuks pistise eest pidi Parbus aitama pistiseandjaid Tallinnas asuvate kinnistute detailplaneeringute menetlemisel tekkivate probleemide lahendamisel, vajalike kooskõlastuste saamisel ja protsessi kiirendamisel.

Samas kriminaalasjas on kahtlustuse saanud ka Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest liige Elmar Sepp (49), Tallinna Farmaatsiatehase juht Raivo Unt (47), Kristiine linnaosavanema endine asetäitja ja hiljutine keskerakondlane Aleksander Raide (59), ärimehed Toivo Susi (53) ja Tõnu Korts (34) ning Peeter Palusaar (39), Ott Vanaselja (47) ja Alo Rõõmussaar (44).

Juriidiliste isikutena on kahtluse all AS Merko Ehitus ning Merko tütarfirmad OÜ Woody, OÜ Metsailu ja OÜ Constancia, samuti Tallinna Farmaatsiatehas, Kaupmehe Arenduse OÜ ja SA Jüri Vilmsi Sihtkapital.

Süüasja raames viibis ainsana vahi all Parbus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles