Tallinn annab Tõnismäe veetorni üürile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnismäe veetorn.
Tõnismäe veetorn. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus kinnitab homsel istungil volikogu otsuse eelnõu, mis näe ette Tõnismäe 12 asuva veetorni üürile andmise.


Veetorn, millel on kasulikku pinda 96,4 ruutmeetrit antakse läbirääkimistega pakkumise teel üürile kolmekümne viieks aastaks. Üürile andmine tehakse ülesandeks Kesklinna valitsusele.

Tõnismäe veetorn kui Tallinna 19. sajandi silmapaistev historitsistlik paeehitis kuulub riikliku kaitse all olevate arhitektuurimälestiste hulka, selgub eelnõu seletuskirjast. Veetorni ehituskonstruktsioonid on suhteliselt heas ja rahuldavas seisukorras. Amortiseerunud on kõik puidust detailid - aknaraamid ja uksed.

Veetorni projekteerimise ja ehitusliku restaureerimise kulud koos kommunikatsioonide väljaehitamise ja võrkudega liitumisega on ligikaudu 6,7 miljonit krooni. Linn püüab läbirääkimistega pakkumise kaudu leida veetornile kasutaja, kes on suuteline remontima-restaureerima veetorni linna poolt seatud tingimustel ning samas hoidma korras ja säilitama linnale olulise arhitektuurimälestise.

Pakkumise võitja väljaselgitamisel on lisaks üüri suurusele üheks oluliseks tingimuseks pakkuja eelnev tegutsemiskogemus muinsuskaitselise väärtusega objektide restaureerimisel ja haldamisel. Oluline on ka äriplaan veetorni kasutamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles