IRLi Saue linnapeakandidaat on Rainer Sternfeld

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusamba üks autoritest Rainer Sternfeld.
Vabadussõja võidusamba üks autoritest Rainer Sternfeld. Foto: Peeter Langovits.

Üks Vabadussõja võidusamba kavandi autoritest, Rainer Sternfeld - kandideerib kohalikel valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas Saue linnapeaks.


Sternfeldi hinnangul vajab Saue muutust mõtteviisis, kuidas linna avalikke teenuseid rahvale pakutakse, et Sauest saaks kohalik tõmbekeskus, mitte pelgalt magala.



«Ehitada ja raha kulutada oskavad kõik, kuid sellest ei muutu meie kultuur ega kogukonnatunnetus. Vajame süstemaatilist linnajuhtimist, mitte läbimõtlemata otsuseid,» sõnas Sternfeld. Ta lubas linnapeaks saades arendada linna, mis on kodanikusõbralik, puhas, kultuurne ja turvaline linn, mis käitub oma kodanike vajaduste suhtes vastutustundlikult.

«Palju on räägitud, et Saue linnas pole ühtegi asfalteerimata teejuppi, kuid samal ajal ei märka, et linnapildis on vähe puid, haljastus lonkab ja lastemänguväljakute ehitamine on juhuslik. Linnapeakandidaadina seisan selle eest, et linnaruumi oluliselt muutvates küsimustes kasutataks linnaplaneerimisel ideekonkursse, kaasamaks spetsialistide ja linnakodanike arvamusi,» ütles Sternfeld.

Tema hinnangul tuleb eraldi tähelepanu pöörata tööpuuduse leevendamisele, sest kuigi Saue linnas on töötus riigi üks madalaim, käib palju sauelasi tööl Tallinnas ja paljud pealinlased tööl Sauel. «Peame tegema tööd selle nimel, et olla atraktiivne ettevõtluskeskkonnana uutele investoritele ja tuua linna uusi ettevõtteid tegutsema, algatada koostöös pealinna inkubatsiooniasutustega kohalik inkubatsiooniteenus, et suurendada Saue inimeste töövõimalusi kodulinnas.»

Sternfeldi sõnul vajab linn tulevikuedule aluse panemiseks investeeringuid haridusse,
lähiperspektiivis peaks linn ehitama eraldi algklasside maja ning looma uusi lasteaiakohti. «Eestis räägitakse palju eliitkoolidest, ka Saue gümnaasium võiks võtta suuna olla 21. sajandi kool, milles kõik õpetatavad ained võtaks arvesse maailmas toimuvat ning õpilased suudaksid avaralt mõelda ning saada vastutustundlikeks kodanikeks.»

Sternfeldi hinnangul vajab Saue ka selgemat identiteeti, mille järgi linna riigis tuntakse - tema üleskutse on istutada igale linna sündinud lapsele puu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles