Isa tagant varastamine tõi tütrele karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus karistas esmaspäeval tingimisi vangistusega naist, kes tunamullu sügisel ja talvel varastas korduvalt oma eaka isa pangaarvelt suuri rahasummasid.


Süüdistuse järgi hakkas 52-aastane Jelena oma isalt raha võtma 2007. aasta oktoobris, kui talle said teatavaks isa pangakontoga seotud internetipanga salasõna ja kasutajatunnus. Esmalt kandis tütar 21. oktoobril isa pangaarvelt enda arvele 4000 krooni ning kuus päeva hiljem juba 10 000 krooni.

Jelena jätkas raha enda arvele kandmist ka järgnevatel kuudel. Nii kandis ta 5. novembril isa teadmata enda arvele 5000 ning 27. novembril kahe kandega kokku 20 000 krooni. 29. ja 30. novembril ning 1., 3. ja 4. detsembril kandis naine isa arvelt enda arvele iga kord 10 000 krooni. Kokku tekitas tütar isale kahju 89 000 krooni.

Kui kannatanu raha kadumist märkas, pöördus ta politseisse ning korrakaitsjad tuvastasid kiiresti, et raha oli rännanud tütre pangaarvele. Kriminaalasja kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur Jelenale süüdistuse arvutikelmuses, kuna ta kasutas kuriteo sooritamisel arvutiprogrammis andmete ebaseaduslikku sisestamist.

Esmaspäeval mõistis Harju maakohus Jelena süüdi ja karistas teda tingimisi neljakuulise vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles