Peetri külas ootab lapsi uhiuus kool

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolivormi juurde kuulub ka kooli logoga müts.
Koolivormi juurde kuulub ka kooli logoga müts. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tallinna külje all asuva Rae valla Peetri küla lapsed astuvad homme uhiuude õppeasutusse Peetri lastead-põhikool, kus esialgu saab haridust viienda klassini.


Homme avatavas õppeasutuses on üle saja õpilase ja värkse koolijuhi Luule Niinesalu sõnul on koolis praegu täidetud vaid esimene kuni viies klass, aga tulevikus on kavas ikkagi üheksanda klassini haridust anda.

«Kuna tegemist on absoluutselt uue kooliga, siis meil veel nii palju õpilasi ei ole. Hetkel on kaks esimest klassi täis, teises ja kolmandas on umbes 20 õpilast ning neljandas ja viiendas veidi alla kahekümne. Kokku peaks õpilasi olema üle saja,» rääkis Niinesalu. 

«Lasteaia osas on muidugi kõik täis ja tunglemist oli loomulikult palju,» lisas koolijuht.

Lasteaiakohti on Peetri lasteaed-põhikoolis 120. Rae vallas on hästi pikk lasteaiakohtade järjekord ning veidi see probleem küll lahenes, aga järjekorras on siiski endiselt paarsada last, märkis Niinesalu.

Mingeid otseseid õppesuundi Peetri lastead-põhikoolis ei ole. Inglise keele õpe algab küll juba teisest klassist, aga rohkem millelegi akadeemilisele väga ei keskenduta.

«Väga tähtis on see, et lastel oleks sõbralik keskkond, kus õppida ja nende jaoks on tähtsam pigem see, et nad hakkaksid haridust ja õppimist hindama, kui see, et nad kellestki üle või tähtsamad oleks. Seetõttu ei hinnata esimeses ja teises klassis lapsi ka hinnetega,» rõhutas direktor.

Õpilasi võeti direktori sõnul vastu nii Rae vallast kui ka mujalt ja seda tehakse ka tulevikus. Loomulikult on eelisjärjekorras Rae valla lapsed, aga see ei tähenda, et ka mujalt lähiümbrusest peaks kedagi tagasi saadetama.

Värsketele õppuritele on valmis pandud koolivorm, mille juurde kuulub ka kooli lips. Vormi disainis Eesti disainer Tiina Tiitus. Valminud on ka oma tunnusmuusika, mille kirjutas helilooja Timo Štainer.

Õpetajaid on uues koolis praegu 13, hiljem peaks neid direktori sõnul olema kuskil 20-30.

Sel aastal Eestis ainukesena valminud täiesti uue põhikooli ehitusele kulus aega 341 päeva ning ehitus maksis 98 miljonit krooni, mille eest tasus täies mahus Rae vald.

Koolihoone juures on ka raamatukogu ja spordihoone, mille juurde kuulub kunstmurukattega staadion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles