Kohus mõistis marihuaanat müünud noormehed süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana
Marihuaana Foto: AP / Scanpix

Harju maakohus mõistis lõppeval nädalal tingimisi vangi kaks noormeest, kes tegelesid Tallinnas marihuaana müümisega ning andsid uimasteid ka alaealistele.

Süüdistuse järgi hankisid 19-aastane Mart ning temast aasta vanem Alvin ajavahemikul mullu suve lõpust kuni tänavu 27. jaanuarini Tallinna erinevates piirkondades tundmatult isikult korduvalt suures koguses marihuaanat, et seda siis soovijatele edasi müüa. Noormehed pakendasid uimastid Kibuvitsa tänaval asuvas korteris väikesteks doosideks ning asusid seejärel ebaseaduslikku äri ajama.

Politsei tuvastas, et noormehed müüsid marhuaanat mullu septembrist kuni tänavu jaanuari lõpuni korduvalt mitmele noorele tallinlasele, kusjuures nende klientide hulgas oli ka alaealisi. Soovijad said uimasteid osta nii Kibuvitsa tänava korterist kui ka mujal Tallinnas. Näiteks olid narkoärikad valinud üheks kauplemise kohaks Kosmose kino esise.

Politsei tegi Mardi ja Alvini narkoärile lõpu tänavu 27. jaanuaril, kui esmalt peeti kinni noormeestelt uimasteid ostmas käinud nooruk ning seejärel korraldati nende Kibuvitsa tänava korteris läbiotsimine. Korrakaitsjad said kätte ligi 25 grammi marihuaanat, mis on seaduse mõistes suur kogus narkootikume.

Kohtueelse uurimise lõppedes said noormehed süüdistuse suures koguses uimastite ebaseaduslikus käitlemises ning narkootikumide edasiandmises alla 18-aastasele.

Reedel tuli Mardil ja Alvinil astuda Tallinnas kohtu ette ning võtta vastu kolme aasta ja nelja kuu pikkune tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi allutas kohus noormehed kriminaalhooldaja järelevalve alla, keelates neil muuhulgas katseajal uimastite tarvitamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles