Reformierakond: lasteaedadelt veerandi kärpimine on arusaamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Sipsik
Lasteaed Sipsik Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon algatab neljapäevasel volikogu istungil eelnõu, millega antakse linnavalitsusele ülesanne taastada lasteaedade rahastamine 2009. aasta mahus.

«Raskel ajal peavad oma kulutused üle vaatama kõik, kuid meie jaoks on vastuvõetamatu linnavalitsuse plaan vähendada lasteaedade eelarveid lausa veerandi võrra,» ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

«Selle tulemusel on lasteaiad sunnitud koondama kasvatajaid, ei ole suutelised tasuma kommunaalarveid ega tagama elementaarsemaidki mängu - ja õppevahendeid.»

Holsmeri sõnul on 25-protsendine lasteaedade rahastamise vähendamine seda arusaamatum, et linnaeelarve kogumaht ei vähene järgmisel aastal samas proportsioonis.

«Eelnõuga anname linnavalitsusele kaks nädalat aega taastada lasteaedade rahastamine 2009. aasta tasemel,» märkis Holsmer. «Septembri keskpaigaks on selge, kas linnavalitsus peab lasteaedu oluliseks või mitte.»

Järgmiseks aastaks plaanib linnavalitsus eraldada lasteaedadele vaid 560 miljonit krooni. Vastavasisulise käskkirja saatis Tallinna Haridusamet kõigile lasteaedadele 14. juulil.

2009. aasta linnaeelarves oli lasteaedadele ette nähtud kokku 760 miljonit krooni, kevadel vähendati lisaeelarvega seda summat 50 miljoni krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles