Sotsid valisid Pihli Tallinna linnapeakandidaadiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraadid valisid Tallinna linnapeakandidaadiks erakonna esimehe Jüri Pihli, kes esitab oma sõnul praegusele linnapeale Edgar Savisaarele selge väljakutse ning lubab Keskerakonna korruptsioonihõngulise võimu vahetada välja ausa linnajuhtimisega.

«Mulle ei meeldi ka paljud asjad riigijuhtimises, aga kuna tegemist on kohaliku omavalitsuse volikogu valimisega, siis saab väljakutset esitada Tallinna juhtivale Savisaarele. Võtmeküsimuseks on linna juhtimise stiil,» teatas Pihl pressiesindaja vahendusel.

Tema sõnul iseloomustavad pealinna tänast juhtimist kogu võimu koondumine linnapea kabinetti ja maksumaksja raha häbitu suunamine Savisaare ja Keskerakonna ainuvõimu ülistamisse.

«Tallinna linnast on saanud Keskerakonna tööbörs. Tallinna head nime määrivad ka tõsised korruptsioonisüüdistused ning lahendust ootavad kriminaalasjad,» ütles Pihl sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna üldkogul peetud kõnes.

«Sotsiaaldemokraadid muudavad võimule tulles Eesti pealinna korruptsioonivabaks ning pakuvad ausat, avatud ja läbipaistvat linnajuhtimist, kus tallinlased ja kodanikeühendused saavad osaleda oluliste otsuste tegemisel,» lubas erakonna esimees.

Lähiaastate üheks kesksemaks väljakutseks peab Pihl Tallinna eelarve tasakaalus hoidmist. Pihl näeb kokkuhoiukohti ülepaisutatud valitsemiskulude koomale tõmbamises ja linna propagandakulude otsustavas kärpimises.

Tallinna valimisringkondade esinumbrid

Sotsiaaldemokraadid kinnitasid täna ka Tallinna kaheksa valimisringkonna esinumbrid kohaliku omavalitsuse volikogu valimiseks.

Kesklinna valimisringkonna esinumber ja linnapeakandidaat on erakonna esimees Jüri Pihl, Haabersti valimisringkonnas on number üheks erakonna aseesimees Katrin Saks, Kristiines kaitseväe juhataja nõunik Andres Anvelt, Lasnamäel riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser, Mustamäel erakonna aseesimees ja endine haridusminister Peeter Kreitzberg, Nõmmel Eesti Instituudi juhataja Mart Meri, Pirital riigikogu liige Hannes Rumm ning Põhja-Tallinnas riigikogu liige Eiki Nestor.

Kogu Tallinna valimiskirja avalikustab erakond järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles