Pae pargi avamisel esineb Anne Veski

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa tulevasest Pae puhkealast.
Osa tulevasest Pae puhkealast. Foto: Uwe Gnadenteich

Laupäeval, 29. augustil kell 17 avab linnapea Edgar Savisaar esimese osa Pae pargist, söötis paekarjäärist ümber kujundatavast hubasest puhkealast.


Pae pargi esimese osa valmimise puhul ning ühtlasi algava kooliaasta sissejuhatuseks annavad suveteatriplatsil tasuta kontserdi Anne Veski ning Lindakivi kultuurikeskuse kollektiivid, teatas Raepress.

Praeguseks on korrastatud Mäepark, Ööbikupark, Suveteatri plats ja Paepargi veekogu, alale on jalg- ja kergliiklusteed, erinevaid tasandeid ühendavad trepid ning platoodele vaateplatvormid rajatud, 150 puud ja 3000 põõsast istutatud. Uute pinnavormide kujundamiseks tõsteti ümber 100 000 kuupmeetrit pinnast.

Võidujooksu tn 12/Pae tn 7a kinnistu ja lähiala detailplaneeringu näeb ette 42,63 hektari suuruse maa-ala kruntideks jagamise ning alale aktiivset vaba aja veetmist võimaldava suure pargi, korterelamute ning kaubanduskeskuse rajamise.

Tegemist on Lasnamäe kesklinna poolses servas asuva, reljeefse pinnamoega endise paekivikarjääri alaga, mis oli aastakümneid kasutamata ning omavoliliseks prügimäeks muutunud. Alal asuv kaevandamise tulemusel tekkinud tehisveekogu on veelindude - kühmnokkluiged, tuttvardid, naerukajakad, laugud, sinikaelpardid, kalakajakad - pesitsus- ja puhkekoht.

Ala ümberkujundamise aluseks oleva detailplaneeringu koostas Ruum ja Maastik OÜ, ala arendamisega tegeleb linnaga sõlmitud koostööleppe alusel OÜ Constancia. Linnale kuuluvale Võidujooksu tn 12/Pae tn 7a kinnistule on seatud eelläbirääkimistega pakkumise võitnud OÜ Constancia kasuks hoonestusõigus. Hoonestusõiguse omandanud OÜ Constancia kohustus üldkasutatava pargiala omal kulul välja ehitama ning sai ühtlasi võimaluse pargiala servale korterelamud rajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles