Nõmme taotleb eakatele tasuta rongisõidu õigust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirong.
Elektrirong. Foto: Liis Treimann

Nõmme linnaosa valitsus tegi Tallinna linnavalitsusele ettepaneku kaaluda võimalust laiendada praegu Tallinna ühissõidukeis kehtivaid sõidusoodustusi ka elektriraudteetransporti kasutavatele eakatele.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on elektrirongid küll lülitatud Tallinna ühtsesse sõidupiletitesüsteemi, kuid eakatele mõeldud tasuta sõiduõigus elektrirongides ei kehti.

«Kindlasti on probleemiks ka see, et nii elektriraudteel kui ka linna ühissõidukeis kehtivad ühiskaardid maksavad kahjuks oluliselt rohkem kui vaid linnaliinibussidele, trammidele ja trollidele kehtivad kaardid. Seetõttu oleks tulevikus vajalik elektriraudteel kehtivate perioodikaartide hindade ühtlustamine teiste transpordivahendite piletihindadega ja praegu Tallinna linnas kehtivate sõidusoodustuste laiendamine ka elektrironge kasutavatele õpilastele ja üliõpilastele,» sõnas Vakra.

«Tingituna asjaolust, et Nõmme linnaosa läbib raudteetrass, usun, et piletisüsteemi ümberkorraldamine suurendaks elektrirongide kasutamist, mis võrreldes bussitranspordiga on oluliselt keskkonnasõbralikum,» selgitas linnaosavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles