Jürgenson: piirkiiruse alandamine säästab inimelusid kuni kolm korda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tallinnas.
Liiklus Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kesklinna vanem Marek Jürgenson pöördub peatselt linnavalitsuse poole piirkiiruse alandamiseks südalinnas.

Jürgensoni sõnul aitaks piirkiiruse alandamine 40-le km/h säästa inimelusid, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Kui piirata liikluskiirust 50 km/h pealt 40 km/h peale, siis meile teadaolev statistika näitab seda, et see säästab inimelusid ikka kolm korda,» ütles Jürgenson.

Liiklusprobleemidega tegeleva inseneribüroo Startum juhataja Dago Antov usub, et autojuhid ei tohiks piirkiiruse võimaliku alandamise pärast nördinud olla.

«Tänane seis Tallinnas on selline, et ega väga palju kiirust üle 40 km/h aretada kesklinnas eriti tipptundidel ei õnnestugi,» rääkis Antov. «Julgen arvata, et tegelikult need mõjud, mis juhte peaks nördima panema - võimalik ajakulu, võimalikud ummikud või võimalik täiendav kütusekulu - jäävad siiski tühiseks.»

Kesklinna valitsuse tellitud uurimus keskendub eelkõige kesklinna liikluse sujuvuse, võimalikule õhu saaste, tekkida võivate ummikute ja ohutuse tagamisele.

Kui uurimus linnavalitsusele sobib ning vastavad küsitlused on linnas liiklejatega tehtud, siis muudatused piirkiirusega võivad jõustuda juba tuleva aasta 1. jaanuaril, teatas Reporter.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles