Keit Pentus ootab IRLi valimisprogrammi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus
Keit Pentus Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna kandidaat Tallinna linnapea kohale Keit Pentus tervitas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) üleskutset opositsiooni koostööle Tallinnas, kuid teatas, et ootab IRLi valimisprogrammi.

«IRLi soov Reformierakonnaga koostööd teha on ainult tervitatav,» ütles Pentus pressiesindaja vahendusel BNSile. «Meie volikogu fraktsioonide koostöö on viimasel neljal aastal olnud sisuline ja hea ning ma olen kindel, et see võiks sellisena jätkuda ka tulevikus.»

Pentus pidas tähtsaks sisulist koostööd nii valimiste eel kui järel.

«Loodan, et linnapeaks pürgiv Siim Kiisler saadab õige pea tutvumiseks ka IRLi sisulise programmi,» lisas ta siiski. «Reformierakonna Tallinna programm on olnud avalik juba märtsikuust saadik.»

Reformierakondlane nentis, et valimiskampaania on poliitikas alati intensiivne aeg.

«Oleks hea, kui järgmise kahe kuu jooksul oleks fookuses sisulised teemad, mitte üksteise sarjamine ja poriloopimine, mis peletab lõpuks inimesi valimistelt ainult eemale,» lisas ta. «Ma usun, et sama meelt võiks olla ka IRL.»

Pentuse sõnul on valimiste peateema see, kuidas Tallinnas elavate inimeste elukvaliteeti järgmise nelja aasta jooksul parandada.

«Kuidas saada alla üle mõistuse kõrgeks aetud soojaarved ja kaotada maamaks, kuidas tagada lasteaedades lastele head tingimused, et nende vanematel võiks süda rahulik olla, kuidas muuta kortermajade sisehoovid selliseks, et seal oleks parkimisega lood korras, et need oleksid puhtad ja turvalised,» loetles ta. «Lahenduste pakkumisele peakski järgmisel kahel kuul käiv arutelu keskenduma.»

Tallinnas opositsioonis olev IRL tegi neljapäeval avalduse, milles ja kutsus teisi opositsiooniparteisid koostööle.

IRL teatas, et soovib sotsiaaldemokraatide, roheliste, Rahvaliidu ja Reformierakonnaga koostööd valimisteks valmistumisel, samuti pärast valimisi, et lõpetada Tallinnas keskerakondlik ainuvõim.

IRL lisas, et on valmis ses asjas olema konsolideeriv jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles