Omanike keskliit sõdib Kakumäe jahisadama planeeringu vastu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe sadam.
Kakumäe sadam. Foto: Mihkel Maripuu

Omanike keskliit leiab, et Kakumäe jahisadama sildi varjus ei tohi teha suuremahulist kinnisvaraarendust.

Omanike keskliit teatab, et toetab Kakumäe koduomanikke nende vastuseisus elukeskkonda sobimatule Kakumäe jahisadama ja selle lähiümbruse detailplaneeringule. Sellekohased vastuväited on edastatud ka Haabersti linnaosavalitsusele. Koostöös Kakumäe Seltsiga on kohalikelt elanikelt kogutud üle 450 protestiallkirja.

Liidu hinnangul on Kakumäe jahisadama ja lähiümbruse detailplaneeringu menetlus vastuolus planeerimisseaduse ja Tallinna linna ehitusmäärusega. Juhul, kui vastuväiteid ei arvestata, on omanikud valmis pöörduma kohtu poole.

Omanike keskliit teatab, et toetab Kakumäe sadama arengut, kuid toonitab, et seda tuleb teha kooskõlas kehtivate õigusaktidega, arvestades ümbritsevat elukeskkonda ning kohalike elanike huve. «Jahisadama sildi varjus ei tohi teha suuremahulist ja sobimatut korterelamute arendusprojekti eramupiirkonnas,» seisab avalduses.

Omanike Keskliit nõuab, et planeeringu avaliku arutelu järgselt kohustaks Tallinna linnaplaneerimise amet planeeringu koostajat muutma lahendust selliselt, et oleks arvestatud vähemalt järgnevate ettepanekute ja printsiipidega:

Elukeskkonda sobimatute korterelamute asemel tuleb planeerida väikeeramute krundid, kuna selline lahendus arvestaks piirkonna eripära ja kohalike elanike huve ning võimaldaks vähendada liikluskoormust.

Omanikud nõuavad järgmiste põhimõtete arvestamist:

Kakumäe jahisadam (sh sadamahoone) planeerida oluliselt väiksemana ning peamiselt kohalikke elanikke teenindava sadamana.

Nooda tee ja kaldakindlustuse rajamise kohustus seada planeeringus konkreetseks kohustuseks, ilma selleta ehitustööde alustamiseks luba mitte anda.

Arvestada planeeringu muutmisel kohalike elanike poolt esitatud vastuväidetega ja juhinduda planeeringu koostamisel olulises osas kehtivast Tallinna linna üldplaneeringust.

Kaasata planeeringu uue kontseptsiooni väljatöötamise juurde kohalikke elanike ja neid esindavaid mittetulunduslikke organisatsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles