Tallinna rohelised lähevad valimistele tähestikulises järjestuses

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakond Eestimaa Rohelised
Erakond Eestimaa Rohelised Foto: www.erakond.ee

Erakond Eestimaa Roheliste Tallinna piirkond otsustas ringkondade valimisnimekirjad esitada tähestikulises järjestuses, mis on Eestis täiesti uus lähenemine.

«Naabermaal Soomes on tavaline, et roheliste ja ka teiste erakondade nimekirjad on tähestikulises järjekorras,» selgitas Tallinna valimiskampaania juht Paul Lettens.

Tallinnas lähevad rohelised 8 valimisringkonnas välja oma nimekirja ja eeldatavalt 79 kandidaadiga.

«Roheliste kandidaat on reeglina erakonna aktiivne liige, kuid erakondlik kuuluvus ei ole kohustuslik,» selgitas Lettens. Ta lisas, et rohelised kutsuvad kõiki hakkajaid inimesi, kellele sobivad erakonna põhimõtted, kandideerima roheliste nimekirjas.


«Roheliste linnapeakandidaat võib olla apoliitiline, samuti linnapea, poliitilised otsused tehakse rahva poolt valitud volikogus,» lisas ta.


Oma märksõnadena eesolevatel valimistel pakuvad rohelised:
Roheline Tallinn - Pargid ja haljasalad korda! Spordirajatised ja mänguväljakud majade vahel remontida või ehitada uued, et lastel oleks ohutu mängida. Jalgrattateed pikendada ja ühendada, et saaks merelinnas Tallinnas sõita Piritalt rannaäärt pidi Rocca al Maresse. Tallinna laht puhtaks! Vanad majad korda!

Roheline lapsepõlv - Igale lapsele lasteaiakoht! Tasuta koolilõuna peab jääma! Huvihariduse toetamine vaatamata masule. Õuesõppe toetamine (loomaaias, botaanikaaias).

Roheline otsedemokraatia - Anda võim linnaelanikele tagasi, et rahval oleks rohkem otsustusõigust linnaelu puudutavates küsimustes kuni selleni, et panna veto otsustele, mis pole linnarahvaga küllaldaselt kooskõlastatud.

Roheline transport - Koolilastele tasuta sõit ühistranspordis! Avalik transport on linna avalik vereringe! Ühistransport on võimeline konkureerima autokasutajatega, kui ta on mugav ja kiire. Trammiteed pikendada Lasnamäe, Pirita ja Järve suunal. Soodustada autode parkimist linna piiril, et tasuta linna sõita. Öine buss Tallinnas liikuma.

Roheline energiatõhusus - Kütte ja vee hind kontrolli alla! Avalikud teenused demonopoliseerida ehk soojatootja ja torude kaudu edasikandja tuleb lahutada, et tekiks soojatootjate konkurents. Tallinna vee ja soojatarbijad koondada tarbijaühistusse. Toetada Roheliste Kodukava, mis aitab kodusid soojustada ja alandab küttekulusid ning loob väikeettevõtluses uusi töökohti.

Roheline mõtlemine - Tasakaal inimese heaolu ja looduskeskkonna vahel. Kaasinimestega arvestamine. Mobiiliga räägi rahvarohkes kohas vaikselt või astu rääkides paar sammu eemale.

Roheline kultuur- Toetame loomemajanduse arengut ja ettevõtlust ning Kultuuripealinna 2011 edukat läbiviimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles