Tallinn süüdistab Russalka ristmiku ehituse edasilükkumises riiki

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russalka.
Russalka. Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsuse väitel lükkus Russalka ristmiku väljaehitamine aastasse 2012 selle tõttu, et Eesti riigil puudus kuni käesoleva aasta juulini merepõhja hõivamise ja merre ehitamise regulatsioon.


Russalka ristmiku väljaehitamise viibimise põhjuseks on abilinnapea Deniss Boroditši sõnul asjaolu, et Põhjaväil, mis on osaliselt merre kavandatud, vajab vee erikasutusluba, vahendas Raepress. Kuna riigil puudus kuni siiani merepõhja hõivamise ja merre ehitamise regulatsioon, ei saanud keskkonnaministeerium vee erikasutusluba välja anda.

«Alles 15. juunil 2009 võttis Riigikogu vastu sadamaseaduse, kuhu on sisse viidud ka merepõhja hõivamise ja merre ehitamise regulatsioon,» selgitas Boroditš. «Tänavu 27. juulil saatis Tallinna Kommunaalamet vee erikasutusloa taotluse keskkonnaministeeriumile. Sealt tuli 12. augustil saadetud vastus, kus nõuti veel tervet rida täiendavaid täpsustusi. Sisuliselt tähendab see, et tuleb arvestada kooskõlastamise protsessi olulise pikenemisega.»

Ehituse ettevalmistustöödega alustamiseks pöördus Tallinna Kommunaalamet mullu 15. detsembril keskkonnaministeeriumi poole, et täpsustada vee erikasutusloa taotlemiseks vajalikke toiminguid. Raepressi teatel vastas keskkonnaministeerium, et Põhjaväila kaldakindlustuse rajamiseks pole vee erikasutusloa menetlemise protsessi võimalik läbi viia, kuna riigil puudub merepõhja hõivamise ja merre ehitamise regulatsioon.

Kuna talvel ei olnud selge, kas seadusandja ehk Riigikogu teeb vastavaid muudatusi seadustes valitsuse ametkondade lahkarvamuste tõttu, siis seoses sellega tegi linn Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku objekti rajamine edasi lükata aastani 2012.

«Kõige selle valguses on äärmiselt kahetsusväärne linnavolinik Remo Holsmeri selgelt Tallinna vaenulik sõnavõtt Postimehes,» lisas Boroditš. «Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Holsmer võiks ja peaks end riigi seaduseloome protsessidega rohkem kurssi viima. Siis saaks ta ka äkki aru, kes ja kus on pudeli kael, mille taha Russalka ristmiku ehitus tegelikult takerdus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles