Keila kutsub elanikke annetama Gruusia sõpruslinnale

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Gruusia toetuseks Tbilisis parlamendi ees möödunud suvel.
Meeleavaldus Gruusia toetuseks Tbilisis parlamendi ees möödunud suvel. Foto: Mihkel Maripuu

Keila linnapea kutsus linnaelanikke annetama nii raha, kui lasteriideid ja mänguasju Gruusia linnale Chiaturale.

Keila linnapea Tanel Mõistus algatas heategevusliku korjanduse Gruusias asuva sõpruslinna Chiatura elanike toetuseks. Linnavalitsus avas rahaliste toetuste kogumiseks Swedbankis ka eraldi arveldusarve.

Linnapea meenutas, et 20 aastat tagasi vajas Keila ise sõpruslinnade abi. «Nüüd meie enam abi ei vaja. Me võime ise aidata neid, kes seda tõeliselt vajavad,» lisas Mõistus.

Keila sotsiaalkeskuses on esemeliste annetuste kogumiseks eraldatud ruum, kuhu saab kuni 4. septembrini tuua puhtaid ja terveid lasteriideid ja mänguasju. Saadetised võiksid olla pakitud laste vanusest lähtuvatesse karpidesse.

Sularahas annetusi saab teha Keila linnavalitsuse raamatupidamise osakonnas.

Keila suhted Chiaturaga said alguse 2007. aastal Siguldas, kellega on mõlemal linnal on juba aastakümneid sõprussuhted. Möödunud aastal annetas Keila linn koos Siguldaga Chiaturale märkimisväärse rahasumma sõjapõgenike aitamiseks.

Käesoleva aasta 6. aprillil sõlmisid Keila ja Chiatura esimese Eesti ja Gruusia linna vahelise sõpruslepingu. Tolle lepingu ainulaadsust kinnitas ka Keilat külastanud Gruusia suursaadik Eestis Ruslan Abashidze.

«Keila linn on esimese omavalitsuste vahelise koostöölepingu sõlmimisega omandanud Eesti ja Gruusia suhetes erilise rolli,» ütles Abašhidze.

Teisipäeval, 18. augustil ootab Keila linnapea Gruusia suursaadikut taas linnaga tutvuma. Kavas on näidata Keila ettevõtteid ja kultuuriasutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles