Nõmme kultuurikeskus saab laienduse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme kultuurikeskuse juurdeehituse eskiis.
Nõmme kultuurikeskuse juurdeehituse eskiis. Foto: Arhitektuuribüroo Kosmos.

Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra ja Nõmme kultuurikeskuse direktor Maie Tarma-Kibin tutvustasid täna abilinnapea Kaia Jäppinenile kultuurikeskuse laiendamise eskiisprojekti, mille kiitis kevadel heaks ka Nõmme halduskogu.


Ehituse alustamiseks loodab Nõmme juhtkond raha saada järgmise aasta linnaeelarvest.


Vakra sõnul on praegune kultuurikeskus vaatamata seitse aastat tagasi valminud juurdeehitusele ligi 39 000 elanikuga Nõmme linnaosale väikeseks jäänud ning 400-kohaline saal ning täiendavad ruumid huviringideks on hädavajalikud.

Maie Tarma-Kibina hinnangul toimub aastas Nõmme kultuurikeskuses ligi 260 avalikku üritust, mida külastab peaaegu 16 500 inimest. «Kurb on see, et sageli ei pääse huvilised üritustele, sest piletid on välja müüdud või tuleb kontserti kuulata fuajees püsti seistes. Samuti piirab ruumipuudus oluliselt nii huviringide arengut kui meelelahutuslike ürituste korraldamist,» rääkis Tarma-Kibin.

Et selgusele jõuda, kui palju on võimalik pinda juurde saada ja millised arhitektuursed lahendused on võimalikud, tellis kultuurikeskus arhitektuuribüroolt Kosmos eskiisprojekti. Linnaosavanema sõnul olid tulemused rõõmustavad. «Lisaks olemasolevale saalile lisanduks teine saal, mis koos rõduga mahutaks 400 külalist, lisaks saaks kultuurikeskus juurde galerii, oluliselt rohkem ruumi huviringidele ja kaks korda suurema kohviku,» lausus Vakra.

Ta lisas, et kui usinalt tööd teha, siis peaks juurdeehitus valmima selleks ajaks, kui Tallinnast saab Euroopa kultuuripealinn, ehk aastaks 2011. Maa, kuhu juurdeehitust plaanitakse, on täna eraomanduses ning omanik on huvitatud selle müümisest.

«Esimese asjana me tahame saada maaomanikuga kokkuleppele ja järgmise aasta eelarvest krundi ostmiseks raha leida. Ning samal ajal jätkata projekteerimist, nii et selleks ajaks, kui Tallinn saab kultuuripealinnaks, oleks Nõmmel tõesti üks korralik kultuurikatedraal, kui nii võib öelda,» rääkis linnaosavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles