Tallinnas läheb tänavu kooli ligi 41 700 õpilast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

1. septembril läheb Tallinnas esimesse klassi 3727 last, ühtekokku istub aga koolipinki ligi 41 700 õpilast.


Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul tähendab septembrikuu paljudele lastele ja lapsevanematele millegi uue algust, seda eelkõige neile, kes alustavad esmakordselt oma kooliteed.

«Neli Tallinna kooli alustavad uut õppeaastat põhjalikult renoveeritud majades. Hea meel on tõdeda, et linn on suutnud renoveerida kõik kesklinna, Nõmme ja Pirita koolihooned ning meie eesmärgiks on saada 2012. aastaks korda kõik pealinna koolid,» ütles Jäppinen Raepressi vahendusel.

1.septembril avatakse põhjalikult renoveeritud Tallinna 53. Keskkool, Lilleküla Gümnaasium, Mahtra Gümnaasium ja Juhkentali Gümnaasium. Septembri lõpuks valmib Nõmmel ka uus Rännaku Lasteaed.

Kooliaasta algust kutsub Tallinna Haridusamet ja Kesklinna valitsus kutsuvad kõiki pealinna esimeste klasside õpilasi, nende vanemaid ja õpetajaid tähistama Vabaduse väljakule, kus 1. septembril algusega kell 14 toimub Aabitsapidu.

Kohaletulnuid rõõmustavad toredad esinejad - üles astuvad näiteks ETV Lastekoor, VAT Tantsustuudio ja teised. Kohal on ka laste armastatud koeratüdruk Lotte. Avatud on rohket tegutsemislusti pakkuv meisterdamistelk, kus lapsi õpetavad oma ala asjatundjad Tallinna huvikoolidest ja saab tutvuda huvihariduse võimalustega pealinnas.

Lustida saab ka suurel batuudil. Põnevat tegemist jätkub nii lastele, vanematele kui ka õpetajatele. Kogu programm on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles