Raudtee hakkas ehitama uusi reisiplatvorme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued rongireisijate paviljonid
Uued rongireisijate paviljonid Foto: Eesti Raudtee

Sellel nädalal alustati Eesti Raudtee reisijateveo platvorme ümber ehitama, et need vastaksid uuele eurostandardile ja võimaldaksid kasutusse võtta uued elektrirongid.

Esimesena renoveeritakse Jaanika, Riisipere ja Laitse jaamad, selle aasta lõpuks ehitatakse ümber Tallinna Lagedi, Paldiski ja Riisipere suunal asuvad 17 reisiveoplatvormi.

Ümberehituste käigus ehitatakse ooteplatvormid madalamaks, et nad vastaksid uuele eurostandardile, mis on vajalik uute reisirongide kasutuselevõtuks. Uued elektrirongid saabuvad Eestisse aastatel 2012-2013 ning diiselrongid 2013-2014.

Projektidega «Reisijate turvalisuse tagamine reisirongide piirkonnas» ja «Reisiplatvormide üleviimine eurokõrgusele» rekonstrueeritakse kõik platvormid elektrirongide peatuskohtades ja Tallinn-Tartu raudteeliinile jäävad platvormid.

Kahe projekti raames ehitatakse ümber kokku ligi 90 reisijateveo platvormi. Riigihanke valiti tööde teostajaks Soome firma Niska&Nyyssönen OY ja KMG Inseneriehituse AS ühispakkumine hinnaga 26,3 miljonit krooni, mis on esialgu kavandatust ligi 4 miljonit krooni soodsam.

Ümberehitustöid rahastatakse Euroopa Regionaalfondist ja Ühtekuuluvusfondist. Kogu projekt peaks praeguste kavade kohaselt valmima 2010. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles