Kurikael lõikas Pirita supelrannas poide trossid läbi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve manitseb ujujaid tähelepanelikum olema, kuna osa poisid on ajutiselt puudu.
Rannavalve manitseb ujujaid tähelepanelikum olema, kuna osa poisid on ajutiselt puudu. Foto: Raigo Pajula

Ööl vastu tänast lõigati Pirita rannas läbi viie suplusala piiri tähistava poi trossid.

Täna hommikul leidsid Pirita rannavalvurid meretuulega kaldale uhutud viis poid, teatas turvafirma G4S.

Poid olid kinnitatud sõrmejämeduse trossiga mere põhjas oleva raskuse külge ja tähistasid suplusakvatooriumi. Poide tross on läbi lõigatud käelabast suurema tööriistaga, sest väikeste tangidega või rauasaega ei saa sellele viga teha.

Pealtnäha mõttetu «vägitegu» toob rannavalvele kaasa lisatööd ja -kulutusi. G4S Rannavalve palub poide asukoha taastamiseni ujuma minnes olla veelgi tähelepanelikum.

Pirita rannas olevad poid tähistavad piiri, millest ühel pool saab suhteliselt ohutult ujuda, kus vee sügavus on umbes 1,5 - 1,7 m, ja teisel pool on lubatud veemõnusid nautida veesõidukite kasutajatel.

Poid on ujujatele silmatorkavad ja paljud hoiavad neist kinni ja puhkavad, kui on ujutud kaldast liiga kaugele ja suurema lainetuse korral jalad põhja ei ulatu. Viie poi asukoha taastamiseni on umbes 100 meetrit ujumisakvatooriumit tähistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles