Aiast välja pääsenud koer ründas möödujat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Üleeile leidis Tallinnas Järvel aset intsident, kus koduväravast  väljuva perenaise selja tagant tormas ootamatult välja suurekasvuline koer ning ründas samal ajal majast möödunud vanemat naisterahvast.


«Perenaise püüded koera korrale kutsuda ei kandnud vilja ning koer lükkas mööduja pikali ja pures teda korduvalt kõhu piirkonnast. Välja kutsutud kiirabi osutas kannatanule esmaabi, hiljem tuli tal aga veelkord pöörduda Mustamäe haigla erakorralise meditsiini osakonna poole,» rääkis mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Kannatanu sõnul oli koer agressiivne ning ei rahunenud ka pärast koduaeda toimetamist. Koera perenaise vabandused ning hilisem külaskäik kannatanu juurde palvega olukord rahumeelselt lahendada kannatada saanud naist ei rahuldanud ning ta pöördus avaldusega munitsipaalpolitsei ameti poole,» lisas Hunt.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskirjale tuleb loomapidajal välistada looma ärajooksmine ja inimestele või teistele loomadele kallaletungimise võimalus. Territoorium peab olema piiratud nii, et loom sealt omal tahtel välja ei pääseks.

Samuti lasub loomapidajal kohustus paigaldada temale kuuluvale territooriumi sissepääsule ja kõigile tänavaga külgnevatele piirdeaedadele koera olemasolust teatav hoiatussilt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles