Avatakse Suur-Sõjamäe – Järvevana tee viadukt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste viadukti ehitus.
Ülemiste viadukti ehitus. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Suur-Sõjamäe - Järvevana tee vaheline viadukt avatakse tuleval kolmapäeval kell 13 liikluseks.

Ühesuunalise liiklusega kaherajaline 85 meetri pikkune viadukt kulgeb üle Tartu maantee Suur-Sõjamäe tänavalt Järvevana teele. Viadukti ehitamise käigus laiendati Järvevana teed ca 200 m ulatuses, kuhu rajati viaduktilt mahasõidu rada ja Statoili tellimusel rajati uus juurdepääs tanklasse.

Viadukti lepingujärgne valmimistähtaeg oli käesoleva aasta 30. september, kuid praegu tehakse juba viimistlustöid.

«Eriti rõõmustav on, et uus viadukt enne lepingus ettenähtud tähtaega avatakse,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš. «Augustis lõppeb puhkuste periood ja algavad ettevalmistused uueks kooliaastaks, mis tõstab tuntavalt liikluskoormust Tallinnas,» lisas ta.

«Nüüd jääb nii autojuhtidel kui jalakäijatel piisavalt aega, et enne kooliaasta algust harjuda uue liiklusskeemiga Ülemiste ristmikul.»

Viadukti projekteerisid ja ehitasid OÜ Järelpinge Inseneribüroo, Tallinna Teede AS ja AS Merko Ehitus, kes tegid parima pakkumise aasta tagasi korraldatud riigihankele. Viadukti rajamine läks maksma 39,7 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles