Diplomaadid kurdavad Tallinna rahvusvahelise kooli üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Rahvusvahelise Kooli direktori Don Fizmahani sõnul on lootus kahe-kolme aasta jooksul koolimajas kõikjal korralik remont teha. Seda aga siis, kui laste arv koolis suureneb.
Tallinna Rahvusvahelise Kooli direktori Don Fizmahani sõnul on lootus kahe-kolme aasta jooksul koolimajas kõikjal korralik remont teha. Seda aga siis, kui laste arv koolis suureneb. Foto: Peeter Langovits

Mõned välissaatkonnad ei soovita Eestisse saata kooliealiste lastega diplomaate, sest Tallinna ingliskeelne kool on nende hinnangul liiga kehv. Sellised kuuldused võivad eemale peletada Eestile vajalikke välisspetsialiste, kirjutab Vahur Koorits ajalehes Postimees.


Tallinnas Juhkentali tänavas asuva, ingliskeelse õppega International School of Estonia uksest sisse astudes paistab esimese asjana silma parkett, milles olevatesse aukudesse võivad peenema kontsaga kingi kandvad naised kinni jääda.

Koolimaja olukord on üks põhjuseid, mis on seal käivate laste välismaalastest vanemaid muretsema pannud. «Selle kooli nõutav hind ja pakutav teenus pole tasakaalus,» lausus üks anonüümseks jääda soovinud välissaatkonna diplomaat.

Eestis leidub teisigi nõukogudeaegse väljanägemisega koole, ent need ei nõua vanematelt 16 000 euro (umbes 250 000 krooni) suurust aastamaksu. Rahvusvahelised koolid on kallid igal pool, nõustus diplomaat, ent mujal jäävad hinnad siiski 10 000 - 13 000 euro vahele.

Eesti riigi jaoks pole aga küsimus vaid mõne lapsevanema soovis saada makstava raha eest oma lastele paremat õpikeskkonda, vaid Tallinnas antava ingliskeelse hariduse kvaliteedis üldiselt.
Kui Eesti tahab, et siia tuleksid näiteks suurte rahvusvaheliste firmade peakorterid või et me saaks endale veel mõne rahvusvahelise keskuse peale küberkaitsekeskuse, siis tuleb nende töötajate lastele anda head haridust.

Kui aga levib kuuldus, et Tallinnas sellist haridust ei saa, raskendab see Eestil niisugustes rahvusvahelistes projektides edu saavutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles