Vilniuse linnapea: kultuuripealinna staatus suurendas külastatavust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Hofi valgusshow selle aasta algul Vilniuse kultuuripealinnaks nimetamise puhul.
Gert Hofi valgusshow selle aasta algul Vilniuse kultuuripealinnaks nimetamise puhul. Foto: AP / Scanpix

Vilniuse linnapea Vilius Navickas tuli esmakordselt pärast oma veebruaris ametisse nimetamist Tallinnaga tutvuma. Kultuuripealinna staatus on tema sõnul linna külastatavust suurendanud vähemalt veerandi võrra.

Tallinna linnapea Edgar Savisaarega kohtudes ilmutas Vilniuse linnapea suurt huvi majanduskriisi mõjude leevendamiseks välja töötatud Tallinna abipaketi meetmete vastu, teatas Raepress.

Navickas tõdes, et majanduskriisi mõjud annavad ennast kohalikele omavalitsustele väga valusalt tunda. «Vilniust ei mõjuta majanduskriis mitte nii väga, kuid väikestel on raha niigi vähe, ei ole mitte kusagilt kokku tõmmata,» nentis Navickas.

Navickase sõnul on Vilnuses võetud suund linnaettevõtete ümberstruktureerimisele ja efektiivsemaks muutmisele, kaalutakse ka mitmete infrastruktuuriettevõtete privatiseerimist.

Vilnius tähtsustab linnapea sõnul ka linnajuhtimise avalikkust ja läbipaistvust - kõikvõimalik teave peab olema linnakodanikele võimalikult kättesaadav ja avalik ning selles suunas Vilniuses ka tõhusalt liigutakse.

Samuti on tema sõnul eesmärgiks seatud Vilniuse vanalinna autodest vabastamine - sel eesmärgil rajatakse autoparklad ning soodustatakse jalgrattaga liiklemist.

Kultuuripealinna staatus on Vilniuse külastatavust Navickase sõnul koguni 27 protsendi võrra suurendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles