Politsei sai rekordilise heroiinisaagi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin.
Heroiin. Foto: Wikipedia.org

Põhja prefektuuri politseinikud said Tallinnas kätte rekordilise koguse «valget hiinlast» ehk sünteetilist heroiini.


«Politseinikud leidsid 17. juunil ühest Tallinnas asuvast garaažist umbes ühe kilo trimetüülfentanüüli,» kinnitas Põhja ringkonnaprefektuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik.

«Valge hiinlane» ehk trimetüülfentanüül on ülikange sünteetiline meelemürk, mida narkopolitseinike kinnitusel kasutavad valdavalt süstivad narkomaanid. Vähesel määral seda ka suitsetatakse. Kätte saadud narkootikumikogusest oleks piisanud umbes 35 000 kuni 40 000 tänavamüügidoosiks. See on suurim kogus «valget hiinlast», mille politsei on Eestis tabanud.

Politsei pidas kinni 30-aastase Andrei, kelle kohus võttis vahi alla. Andreid kahtlustatakse suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises, mille eest teda võib oodata kuni kümne aasta pikkune vanglakaristus.

Politseinike hinnangul müüs Andrei suuri narkootikumikoguseid edasi väiksematele diileritele, kes varustasid tänavakaubitseijaid. Andrei on kohtulikult karistamata ning ei ole varem politsei huviorbiiti sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles