Pealinna randades läks juulis kaduma 40 last

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Peeter Langovits

Pealinna randades tegutsev rannavalve pidi juulikuus otsima 40 mudilase vanemaid, kes olid oma võsukesed silmist kaotanud.

Tallinna viies supelrannas kadus juulis 40 last, õnneks leiti nad kõik üles, teatas turvafirma G4S. Alates 13. juulist on rannavalve jaotanud lastevanematele käepaelu, et lapsevanemad need koos oma telefoninumbriga laste randmele kinnitaks.

Kõik rannavalvurid on tõdenud, et sellest kuupäevast on lapsed tunduvalt kiiremini üles leitud ja paljud juhtumid rannavalveni üldse ei jõuagi. Vanemad silmapiirilt kaotanud last oskavad aidata kõik täiskasvanud inimesed, kellel on mobiiltelefon.

Eelmisel kuul registreeris G4S rannavalve pealinna randades 1254 avaliku korra rikkumise juhtumit.

Esmaabi vajatakse peamiselt Stroomi rannas

Esmaabi osutasid G4S rannavalvurid sel perioodil Tallinnas 193 korral, neist 120 juhul tuli seda teha Stroomi rannas. Pirital vajasid rannalised meediku abi 41 korral, Harkus 14, Kakumäel 12 ja Pikakaril 6 korral.

Pirita rannas vajas päikese käes meelemärkuse kaotanud tervisehäirega meesterahvas kiiresti arstiabi ja kiirabi saabumiseni tegi rannavalve meedik talle elustamist.

Pikakari rannas teeb rannavalvuritele muret kai, kus on alatasa õnnetusi juhtunud. Näiteks juulis visati üks noormees kailt vette ja omal jõul ta enam veest välja ei saanud. Kiirabi viis seljavigastusega noormehe haiglasse.

Nastik vankris

Stroomi rannas leidis üks lapsevanem oma lapse vankri polstri vahelt vesinastiku. Õnneks avastati nastik enne, kui laps vankrisse istuma pandi.

24. juuli varahommikul leiti Stroomi rannaveest kaks nudisti, kes olid poidest kaugele ujunud.
Samal päeva pärastlõunal pöördus Stroomi rannas rannavalve poole naisterahvas, kelle kõik riided ja iaiklikud asjad olid varastatud.

Rannavalve aitas ujumisriiete väel naisel võtta oma lähedastega ühendust, et turvaliselt koju saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles