Sotsid tahavad Tallinna teist negatiivset lisaeelarvet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraadid teevad Tallinna linnavalitsusele ettepaneku kärpida radikaalselt valitsemiskulutusi ja mitte võtta uut suurlaenu.

Sotsiaaldemokraatide ettepaneku kohaselt võiks kümne protsendi võrra vähendada linna poliitilise juhtkonna ja tippametnike palkasid. Lisaks tuleb tõmmata oluliselt koomale enam kui 50 miljoni kroonini ulatuvad propagandakulutused ja koondada suur osa poliitnõunikest, leiavad sotsid.

«Siiani on Keskerakond neid kärpeid iga hinna eest vältinud. Enam ei saa aga venitada. Kaalul on linna finantsiline jätkusuutlikkus,» märkis Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.

Kui kõnealused kärped vormistada negatiivseks lisaeelarveks ja see linnavolikogus septembrikuu jooksul kinnitada, ei ole vajadust ka uue, 100 miljoni kroonini ulatuva laenu järele.

Juske sõnul ei ole laenu võtmises iseenesest midagi taunimisväärset. «Linna arengu kiirendamiseks on see üks igati mõistlik võimalus. Paraku on Tallinn end tänaseks lõhki laenanud ja nii tuleb asuda valitsemiskulutusi radikaalselt vähendama. Seda enam, et ka linna maksutulud vähenevad jätkuvalt,» sõnas Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles