Transpordiamet peab lühiautorenti illegaalseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei auto.
Munitsipaalpolitsei auto. Foto: Raigo Pajula.

Tallinnas sõidavad autod, mis enda kinnitusel pakuvad lühiautorenti koos juhiga, linna transpordiameti hinnangul on tegemist uut tüüpi illegaalsete taksodega.

Kui klient ostab lühiautorendi teenust, siis enne sõitu peaks kontoris sõlmima rendilepingu ning neil ei tohiks olla ka taksomeetrit, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Munitsipaalpolitsei taksokontrolli peainspektor Artur Afanasjevi sõnul avastati Cab Autorendi tunnusega sõidukid Õllesummeri ühisreidi käigus.

Kuna taksomeeter on ametlik taksotunnus, siis oleks pidanud sõidukil olema sõidukikaart, kuid see puudus mõlemal autol. Üks juht sai selle eest trahvi ja teist rikkujat ootab tema tabamise korral see veel ees.

Cap Autorendi juhi Alex Idavainu arvates on see intsident juba ammu lahendatud, munitsipaalpolitsei sõnul aga veel asi lõpetatud ei ole ja edasine uurimine kestab.

Transpordiamet hoiatab, et lühirendi teenust pakkuvate firmadega on ohtlik sõita, legaalsel taksol peab olemas olema kollane plafoon, hinnakiri ja taksomeeter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles