Libaametnik üritab Tallinnas suitsuandureid kontrollida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Raigo Pajula.

Tallinnas püüab tundmatu isik päästeametnikuna esinedes suitsuanduri olemasolu kontrollimise ettekäändel korteritesse pääseda.


Valvas inimene teatas sellisest juhtumist päästeala infotelefonile 1524. «Kui varem pakkusid päästeametnikena esinenud petturid end raha eest suitsuandurit paigaldama, siis


on nüüd hakanud levima legend kohustusliku suitsuanduri olemasolu kontrollimisest, kusjuures majja prooviti pääseda end Tallinna munitsipaalpolitsei ametnikuks tituleerides,» rääkis Põhja-Eesti Päästekeskuse pressiesindaja Helen Kuuseoja.

Ühest sellisest juhtumist teatas päästeala infotelefoni 1524 kindlameelne naine, kes libaametnikku tuppa ei lubanud. End munitsipaalpolitseinikuna tutvustanud vene keelt kõnelev mees nõudis tema korterisse sisselaskmist, et kontrollida suitsuanduri
olemasolu.

Seekord äratas kahtlust hiline kellaaeg - kell oli umbes pool kümme õhtul. «Ametnik» ähvardas teda sisse laskmast keeldunud naist politsei kutsumisega. Kui perenaine rõdule hilist külalist vaatama, oli viimane lahkunud.

«Kuigi sarnaseid juhtumeid hetkel rohkem teada pole, on võimalik et seesama libaametnik on püüdnud ka teistesse kodudesse sama jutuga sisse pääseda,» ütles Kuuseoja.

Ta lisas, et suitsuandurite kontrollimine on vaid päästeametnike pädevuses ning nood lepivad suitsuanduri olemasolu kontrolli või suitsuanduri paigaldamise külastuse eelnevalt kokku. Nii anduri paigaldamine kui kontroll on igal juhul tasuta ning selle eest raha küsimine peaks kindlasti äratama kahtlust.

Päästeametnikel on seljas vorm ning kaasas hologrammi ja fotoga töötõend, mille nad isiku tuvastamiseks esitavad. «Töötõendit on õigus nõuda ka eelnevalt kokkulepitud külastuse puhul. Kui on kahtlus, et tegemist ei pruugi olla päästeametnikuga, on inimestel võimalus helistada päästeala infotelefoni numbril 1524 ja küsida, kas sellise nimega inimene töötab päästeteenistuses,» soovitas pressiesindaja.

Päästeala infotelefonil 1524 vastatakse kõnedele ööpäevaringselt eesti ja vene keeles ning numbrit saab valida nii mobiil- kui ka lauatelefonilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles