Tsirkuses tänavu kiskjaid ei näe

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirkuse Tuur
Tsirkuse Tuur Foto: Lauri Viikna

Tallinnasse jõudnud Tsirkuse Tuuril esinevad sellel aastal kiskjate asemel hoopis hoopis rohusööjad loomad.


«Põhiatraktsioonideks on sellel aastal kiskjate asemel kaamelid, laama, sebra, känguru, püüton ja ahvid,» rääkis tsirkusedirektor Lauri Viikna. Nagu tsirkusele kohane esinevad ka kohalikud klounid, akrobaadid ja mustkunstnikud

Seda, miks sellel aastal kiskjatest loobuti selgitab Viikna sellega, et tuur peab igal aastal olema uus ja erinev ning mitu aastat ei ole mõtet samasuguseid loomi eksponeerida.

Loomade tervise pärast tsirkusedirektor muret ei tundnud ja väitis, et tsirkuses on loomadel isegi pikem eluiga kui loomaaias. Samuti kergitas ta saladuskatet teemalt, kuhu loomad pärast tsirkuses esinemist lähevad.

«Kõik loomad keda tsirkuses kasutatakse on pärit loomaaedadest ja enamasti on need just sellised isendid, keda enam ei vajata,» selgitas Viikna. Tsirkuseartistid võtavad loomaaiast loomad ning tulevad nendega tuuridele esinema. Pärast tuure dresseerivad artistid neid lihtsalt edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles