Tallinna taksopeatusi soovib rentida kaks ettevõtet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopeatus.
Taksopeatus. Foto: Peeter Langovits

Tallinna vanalinna taksopeatuste avalikule rendikonkursile laekus kaks pakkumist, mida oli vähem, kui transpordiamet lootis.

Tallinna transpordiametis avati täna vanalinna taksopeatuste avalikule rendileandmise konkursile saabunud pakkumised. Ameti juhataja asetäitja Tiit Siimon ütles, et pakkumisi oli kaks. «Komisjoni töö jätkub, esialgu vaatasime üle dokumendid ja nüüd läheb edasi sisuline töö selgitamaks, kas pakkumised vastavad nõuetele,» ütles Siimon.

Senikaua ei saa amet pakkujate nimesid avalikustada. Siimon arvas, et komisjon teeb oma otsuse lähipäevil.

«Tegelikult oleks võinud paar pakkumist enam olla, aga üks asi on lootus, teine tegelikkus,» tõdes Siimon.

Taksojuhtide Liidu juhatuse liikme Lembit Poolak leidis, et taksopeatuste rendikonkurss on läbikukkunud ettevõtmine, sest osalevate pakkujate arv on väike ning rajatiste üürile andmise tingimused suhteliselt ebareaalsed.

Siimon polnud Poolaku kriitikaga nõus. «Konkursi korraldamise eesmärk oli korrastada taksoteenust kui ühistransporditeenuse liiki ja meie arvamuse kohaselt ei olnud tingimustes midagi ületamatut. Need kes tahavad tellijale pakkuda korrektset teenust, saavad nende nõuetega hakkama,» lausus ta.

Näiteks oli enampakkumises nõue, et pakkujal peab olema vähemalt kolmekümne kuni 5 aasta vanuse takso kasutusõigus, taksojuhil peab olema vähemalt kolmeaastane reisijate veo korraldamise töökogemus ning renditavates taksopeatustes sõitjaid teenindavate taksojuhtide ja pakkuja vahel peavad olema sõlmitud kirjalikud töölepingud.

Üheks üllatuslikuks ja arusaamatuks nõudeks pidas Poolak ka seda, et konkursi võitnud firma peab lisaks taksoteenuse osutamisele hakkama korraldama veel ka üüritavate rajatiste heakorda ehk tänavakoristust ja prügivedu

Poolaku väitel esitati Viru tänava alguses asuva taksopeatuse üürimiseks vaid kaks pakkumist. Pakkujateks olevat olnud vaid tema ja AS Tulika Takso. Teise, Suur-Karja ja Vana-Posti tänava lähedal asuvale taksopeatusele Poolaku sõnul pakkumisi ei esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles