Kaks keemiaõnnetusega võidelnud päästjat viidi haiglasse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhja-Eesti päästekeskus

Kaks Tallinnas Paljassaares juhtunud keemiaõnnetust likvideerinud päästjat kurnas end nii ära, et nad viidi veidikeseks haiglasse.


Praeguseks on mõlemad mehed komandodesse tagasi lastud, ütles Postimees.ee'le Põhja-Eesti päästekeskuse pressijuht Peeter Randoja.

Täna kell 11 saabus häirekeskusesse teade keemiaõnnetuse kohta Tallinnas Paljassaare põik 9A OÜ Kesto territooriumil, kus ladustatakse ohtlike aineid.

Viilhallis asuvas vannis segunesid õli ja lämmastikhape, mille tagajärjel reageerisid ained omavahel koos soojuse eraldumisega, kuid midagi ei süttinud. Ohtliku ainet valgus ka viilhalli põrandale.

Sündmuskohale saabus viis päästemeeskonda, demineerimiskeskuse erikeemiatalitus ja neli kiirabibrigaadi.

Päästjad piirasid territooriumi ja evakueerisid töötajad hoonest ohutusse kaugusesse.

Keemiakaitseriietuses eksperdid piirasid laiali valgunud ohtlikud ained liivaga ja kogusid need vastavatesse tünnidesse.

Objekti ümbruses monitooriti õhusaastet, kuid ohtlikku kontsentratsiooni õhus ei avastatud.

Terviserikete tagajärjel viidi kaks päästjat haiglasse ja lisaks tehti neljale päästjale profülaktilist tervisekontrolli.

Randoja ütles Postimees.ee'le, et haiglasse viidi mehed mitte ohtlike ainete mõjul, vaid kuna neil tekkis keemiaülikondades rasket tööd tehes ülekoormus. Meeste tervislik seisund on tema andmetel rahuldav.

Randoja teada keskkonnareostust keemiaõnnetus endaga kaasa ei toonud. Praeguseks on reostus likvideeritud ja käib järelkontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles