Kakumäel käib sõda korrusmajade vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe sadam.
Kakumäe sadam. Foto: Mihkel Maripuu

Kakumäe vana sadama lähedal elavad tallinlased on valmis minema kas või kohtusse, et ära hoida sadama maa-alale korrusmajade ehitust.

Kinnisvarafirma tahab Kakumäe kalasadama asemele ehitada 250-kohalise jahisadama koos büroohoonete ja kortermajadega, nii mõnigi ümbruskonna elanik on aga projekti peatamiseks valmis minema kas või kohtusse, kirjutab Õhtuleht.

«Inimesed ostsid mitme miljoni eest krundi ja ehitasid kalli maja, eeldades, et tegu on eramurajooniga, aga järsku kerkivad siia korruselamud,» mõistab kakumäelane Aivar protestijaid.

«Inimeste vastu pole mul midagi, aga kortermajad ei sobi siia,» teatab äsja Kakumäele kolinud Greete.

Ehitust kavandava Baltreal Investi projektijuht Tuulikki Laesson ütleb, et kardetud kortermaju ei kerki Kakumäele vähemalt viiel järgmisel aastal.

Eramute vahele korruselamute püstitamist põhjendab ta aga sellega, et üks selline juba olevat seal ning pealegi hävitaks eramute ehitus hulga rohkem sadamaümbruse sanglepikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles