DNA aitas politseil lahendada aastatetaguse vägistamisloo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DNA-testi tegemine
DNA-testi tegemine Foto: AFP / Scanpix

DNA proov aitas Tallinna politseinikel lahendada ligi üheksa aasta taguse vägistamisloo ning prokuratuur sai saata raske kuriteo toime pannud mehe kohtu ette.


Kuritegu toimus 2000. aasta 20. septembri õhtul kella 23 paiku Põhja-Tallinnas, kui tundmatu mees tungis kallale tänaval jalutanud toona alles 16-aastasele neiule, lohistas kannatanu garaažide vahele inimtühja kohta ning vägistas seal.

Pärast kuritegu vägistaja põgenes ning politseinikel ei õnnestunud tema isikut tuvastada. Küll aga kogusid kriminalistid kurjategija DNA proovi, millele esialgu siiski vastet ei leitud.

Tänavu kevadel sai politsei oma valdusesse 29-aastase mehe DNA proovi ning kui politseiuurijad hakkasid seda võrdlema varasemate ning seni avastamata kuritegude uurimisel kogutud DNA tõenditega, selgus, et mees oli otseselt seotud aastatetaguse vägistamislooga Põhja-Tallinnas.

Politsei pidas mehe märtsis kinni, kuid hiljem pääses ta siiski allkirja vastu vabadusse. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse alla 18-aastase kannatanu vägistamises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni 15-aastase vangistuse.

Harju maakohus hakkab vägistamise süüasja arutama augustis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles