Vabaõhumuuseumis on näitusterohke suvelõpp

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitööhuvilistel on mõtet sammud seada Eesti Vabaõhumuuseumisse
Käsitööhuvilistel on mõtet sammud seada Eesti Vabaõhumuuseumisse Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabaõhumuuseumisse võib suvelõpul vaatama minna kolme uut näitust, mille teemadeks on loodus, moodsad lillevormid ning muhu tikandid.


«Esimesena saavad külalised Kolu kõrtsis tutvuda Rein Mägi akvarellinäitusega «Mere värvid», mida on kunstnik kirjeldanud kui kujutisi õnnelikest leidudest kodumaa looduses. Kunstniku sõnul on ta selle motiivi valinud just lapsepõlvest pärit loodusläheduse tõttu,» teatas Piret Järvan vabaõhumuuseumist.

Teise näituse on välja pannud Eesti moekunstnike Ühendus(EMÜ). Näitusega «Lillemotiiv moevormil» käib kaasas Eesti Moekunstnike Ühenduse töötuba kus külastajad küll osaleda ei saa aga see-eest on võimalus nautida moodsaid lõpp-produkte näitusel.

Vabaõhumuuseumis perenaisena töötava Mare Jõgise näitusetöödeks on muhu tikanditega kaunistatud esemed, peamiselt kampsunid. «Mare on suur käsitööarmastaja, kes erinevaid näputööliike - kudumist, heegeldamist, viltimist ning nahkehistööd - proovides jõudis tasapisi muhu tikandini,» teatas Järvan.

Rein Mägari akvarellinäitus «Mere värvid» Kolu kõrtsi talli all on avatud 30. juuli - 30. september, EMÜ näitus «Lillemotiiv moevormil»Pulga talu rehealuses 6.august - 20.august ning näitus muhu tikandiga «Oh seda lusti ja rõemu!»Jüri-Jaagu talu kalaaidas 7. august ─ 20. september.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles