Eksminister Reps võib pürgida Maardu linnapeaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Peeter Langovits

Riigikogulane Mailis Reps (34) on Keskerakonna peamine kaart, kukutamaks sügisel Tallinna satelliitlinnas Maardus võimult isepäist meeri Georgi Bõstrovi (64), kirjutab Argo Ideon ajalehes Postimees.


Reps on kahes Reformierakonna-Keskerakonna valitsuses olnud haridusminister, praegu riigikogu liige ja Keskerakonna poliitiline sekretär. Linnajuhina või ka omavalitsuse volikogu liikmena tegutsemiseks tuleks tal riigikogust lahkuda.

Juhul kui Reps soovib Maardus valimistel kandideerida, peab ta end hiljemalt järgmisel nädalal ametlikult sealseks elanikuks möllima. Augusti algul kukub nimelt tähtaeg, mil kohalike valimiste tulevased kandidaadid peavad olema vastava omavalitsuse elanike registris.

Reps ütles eile Postimehele, et tema kandideerimist Maardus on Keskerakonna sees arutatud, kuid ta ei ole ise lõplikku otsust veel langetanud.

«Praegu olen registreeritud Tallinnas,» ütles ta. «Kuid 1. augustini on veel aega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles