Lapsed harrastasid Kadriorus idamaist kauplemisstiili

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügimehed Berkerid.
Müügimehed Berkerid. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kadrioru pargi sünnipäevapidustuste peamiseks tõmbenumbriks kujunes lasteturg, kus lapsed harjutasid iseseisvalt üliaktiivset müügikunsti.

Parki oli kohale tulnud üle paarikümne äritseja, kes kõik väga agaralt oma vanu asju huvilistele müüa tahtsid. Kusjuures kõige rohkem oli müügiga tegelemas poisse.

Näiteks võis hunnikute mängukaartide tagant leida klientidele naeratavad kaheteistkümneaastased Siim Tõemetsa ja Uku Altnarmäe, kes olid ärivõimalusest kuulnud Postimehe vahendusel ning rääkisid väga agaralt nii kaubast kui hindadest.

«Me müüme Yu-Gi-Oh! kaarte ja autosid, sest need on meile endile vanaks jäänud ja me neid enam ei kasuta. Autosid müüme 7 krooniga ja kõige väiksem kaardipakk on näiteks 25 krooni,» rääkisid poisid asjalikult.

Silma paistis eriti agaralt kaupa pakkuv Daniel, kes oli koos paari noorema sõbraga nii ametis, et ei jõudnud Postimees.ee'le isegi kommentaari anda.

Müümas oli ka arvestatav hulk tüdrukuid. 8-aastane Liisbet Karjal otsis ostjat oma vanadele Barbie-ajakirjadele ja mõnele nukule, mis talle enam huvi ei paku.

«Müün vanu ajakirju ja nukke ja siis veel pliiatseid. Tahtsin oma vanad asjad, mis mul üle on, ära müüa. Ma arvan, et äri läheb täitsa hästi, sest raha ma palju ei küsi,» ütles noor ärinaine tõsise näoga.

Natuke nooremale äritsejale, 7-aastasele Katariina-Liis Berkerile oli appi tulnud 63-aastane vanaema Berina Berker.

«Tore, kui saame oma mänguasju väikse raha eest teistele jagada. Eriti millestki kahju ei ole, võib-olla natuke on multikate DVDdest,» rääkis väike Berker. Turu kohta olid agarad müüjad lugenud internetist ning taolisel üritusel osaleda polevat neile sugugi esimene kord.

Noortel müügimeestel oli pakkuda rohkelt vanu mänguasju, millega nad ise enam mängida ei tahtnud. Peale mänguasjade müüdi ka näiteks Nõukogude ajast pärit slaidinäitajat, DVD-plaate, raamatuid, joonistusvahendeid, metallkarpe ning isetehtud kausikesi.

Miljöö meenutas suuresti idamaist turgu ja laste kilked kostusid teise parginurka välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles