Sajad maadeavastajad seiklesid Kadrioru pargis

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleaiamängudel tegev lossineiu Eneli Raal.
Lilleaiamängudel tegev lossineiu Eneli Raal. Foto: Liina Luhats

Sajad tänasel Kadrioru pargi sünnipäeval osalenud lapsed ja nende vanemad seiklesid maadeavastajatena mööda parki ja lahendasid mõistatusi.


Mängijad said alguspunktist ehk Kadrioru lossist pargi kaardi, mille abil pidid nad suvalises järjekorras läbima mängu seitse punkti, mis asusid mööda Kadrioru parki laiali.

Igas punktis ootasid noori ja vanu maadeavastajaid kostümeeritud tegelased eri ajastustest, kes aitasid neil ülesandeid lahendada. Iga lahendatud ülesande eest said osavõtjad kleepsu ning kui kõik kleepsud olid koos, selgus lahendus mängu põhiküsimusele.

«Lapsed said mängude käigus lahendada mõistatusi, õppida kompassi kasutama, otsida liivast vanaaegsete taldrikute kilde ning panna neist  kokku taldrikuid, savi peale hieroglüüfe kirjutada ning piraatide abil aaret otsida,» loetles üks mängu koordineerijatest Kadri Asmer.

Lilleaiamängudes saab osaleda vaid korra aastas - Kadrioru lossi sünnipäeval. Tänavuste, kaheksandate mängude peateemad olid maadeavastamine ja rändamine

Mängude tegevuspunktid olid avatud kella 11 - 14 ning neis osalemine oli tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles