Ülemiste viadukt avatakse augustis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste viadukti ehitus.
Ülemiste viadukti ehitus. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Suur-Sõjamäe tänavat ja Järvevana teed ühendav viadukt üle Tartu maantee avatakse tõenäoliselt augusti esimesel poolel.


Ametlikult peab ehitus olema lõppenud 30. septembriks, kuid viadukti rajamise peatöövõtja Merko Ehituse ehitusdirektor Andres Agukas kinnitas täna Postimees.ee'le, et ehitus on sisuliselt valmis ning viadukti avamine seisab vaid viimistlustööde lõpetamise ja liikluskorraldusliku osa valmissaamise taga.

«Tuleb paigaldada piirded, panna valgusfoorid, joonida tee ja paigaldada liiklusmärgistus,» loetles Agukas. Ta lisas, et ehituse valmimistähtaeg on tõepoolest alles 30. september, kuid tänaseks on kindel, et ehitaja saab oma tööga tunduvalt varem valmis ning seetõttu avatakse viadukt tunduvalt varem.

«Niipea kui viadukt on valmis, nii ta ka avatakse. Seda teeme igal juhul ennetähtaegselt, kuigi ma praegu ei oska täpset kuupäeva veel öelda. Niipalju on meil linnaga kokku lepitud, et me avame viadukti enne 1. septembrit,» lausus ehitaja. «Ma arvan, et tööd saavad lõplikult valmis augusti esimese kolmandiku jooksul ja kui kasutusluba on ka selleks ajaks korras, siis saabki viadukti avada,» prognoosis ta.

TV3 uudistesaade «Seitsmesed uudised» väitis eile, et Tallinna linnavalitsus viivitab juba valminud tee-ehitusobjektide käikuandmisega, ajastades nende avamised vahetult enne tänavu oktoobris toimuvaid kohalikke valimisi. Üks näide, mis pidi telekanali teooriat kinnitama, oligi Ülemiste viadukti ehitus.

Ülemiste viadukti hakati ehitama mullu 1. detsembril. Ühesuunaline, kahe sõidurajaga viadukt hakkab ühendama Suur-Sõjamäe tänavat Järvevana teega. Tegemist on esimese osaga Ülemiste liiklussõlme põhjalikust ümberehitusest. Projekteerimise ja ehituse kogumaksumus on 39,8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles