Kadriorus avatakse loomaskulptuuride näitus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal Aleksander Litvinovi skulptuuriga.
Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal Aleksander Litvinovi skulptuuriga. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kadrioru sünnipäevaürituse raames avatakse täna kell 16 Kastellaanimajas väljapanek animalistliku skulptuuri festivali töödest. Näitus on pühendatud Tallinna loomaaia 70. juubelile.


1998. aastal käivitas Mati Kaal koostöös Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi, Eesti Kujurite Ühenduse ja Haabersti linnaosavalitsusega Läänemeremaade Animalistliku Skulptuuri Festivali, mis on nüüdseks toimunud viiel korral, vahendas Raepress. Festivalil on osalenud kokku 28 kujurit seitsmest Läänemere-äärsest riigist: Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Taanist, Rootsist ja Soomest.

Kujurid modelleerisid oma töid savisse loomaaias külastajate silma all. Iga mudeli valas OÜ ARS Monumentaalis algul vahasse ja seejärel pronksi. Kolmest võrdväärsest pronksivalust läks üks kunstnikule, teine loomaaia kunstikogusse ja kolmandat on Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsil õigus müüa loomaaia tegevuse toetamiseks.

Eesti kunstnikest saab näha Lea Armväärti, Rafael Danieljantsi, Tauno Kangro, Aleksander Litvinovi, Terje Ojaveere, Seaküla Simsoni, Ivan Zubaka, Külli Tammiku, Laur Tiidemanni ja Renaldo Veeberi loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles