Tallinna Merepäevi külastas ligi poolsada tuhat huvilist

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suured purjekad olid merepäevade üks põhiatraktsioone.
Suured purjekad olid merepäevade üks põhiatraktsioone. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna Merepäevade raames käis purjelaevu uudistamas ja muidu mere ääres meelt lahutamas orienteeruvalt 50 000 inimest.

Tallinna Merepäevade korraldajad rõõmustasid imeilusast ilmast tingitud suure publikuhuvi üle. «Ühed tõelised Merepäevad ilma veeta ju läbi ei saa ning kui päevi lõpetava Tõnis Mäe kontserdi ajal pühapäeva õhtul sadama hakkas, ei heitunud sellest ka publik, vaid kuulas laulikut heatujuliselt edasi,» ütles SA Tallinn 2011 merepäevade projektijuht Eva Saar.

«Tänavused Merepäevad tõestasid, et koos Jazzkaarega C-terminalis avatud Jazziala oli õige uuendus. Järgmine aasta proovime seda kindlasti suuremalt teha. Ka spetsiaalselt Merepäevade jaoks loodud kontsert Mere Gala ning laulu- ja tantsupeo lauludest ja tantsudest koosneva kava «Mereäärne lugu» võttis publik väga hästi omaks. Loomulikult oli üks vaieldamatu hitt ka Väikeste Lõõtspillide Ühingu kontsert, mis oli Lennusadamasse meelitanud uskumatult palju inimesi,» lisas Saar.
Nii soojast vastuvõtust olid meelitatud ka siia saabunud meremehed, kes lubasid, et tulevad võimaluse korral Tallinna tagasi. «Ma olen Tallinnast palju head kuulnud, nüüd oli mul võimalus selle sadamaga ka ise tutvuda - jah, siin on tore,» kiitis Taani laeva George Stage kapten Karl Zilmer. Sama meelt oli ka Norra iluduse, 1927. aastal valminud laeva Sörlandet meeskond.

Lennusadamat ja Admiraliteedi basseini külastanutega vesteldes selgus, et linnarahvas tundis suurt heameelt merepäevadeks püsti pandud kalaturu üle. Paljud tõdesid sedagi, et Tallinnas võiks aastaringselt üks korralik kalaturg tegutseda.

Pühapäeva õhtul Tallinna sadamais lõppenud merepäevade ahvatlevamad atraktsioonid olid laevareisid Lennusadama ja Admiraliteedi basseini vahel, Jazziala Liisi Koiksoni ja Saksofonide Öö kontserdid ning uhhaa keetmise võistlus.

Tallinna Merepäevad 2010 toimuvad juba järgmise aasta suvel Admiraliteedi basseini ääres, Lennusadamas ja Tallinna rannapromenaadil. Aastaks 2011, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn, kujuneb Merepäevadest pealinna rannaala olulisim sündmus. Tallinna Merepäevade 2009 toimusid Tallinna linna, Tallinna Sadama, Eesti Meremuuseumi, Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi, SA Tallinn 2011 ühisel ettevõtmisel ja SA Tallinn 2011 eestvedamisel.

Tallinna Merepäevad 2009 edukale õnnestumisele aitasid suurtoetajatena kaasa Viking Line Eesti OÜ ja BLRT Grupp ning koostööpartnerid on Eesti Loots, Hansabuss, veeteedeamet, põllumajandusministeerium, keskkonnaministeerium, keskkonnaamet, keskkonnainspektsioon, Jazzkaar, Innovatsiooniaasta, Energiakeskus, Eesti Mereakadeemia, EMA Merekool, Admirali laev ja City Bike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles